Najatraktivniji Hyundaijev koncept napokon ide u proizvodnju

Foto: Hyundai

IZUZMEMO li luksuzni Genesis, najbolje što smo vidjeli posljednjih godina od Hyundaija tiče se nekoliko koncepata, među kojima jedan zauzima posebno mjesto.

To je svakako N Vision 74, koji je 2022. otkriven kao, najkraće rečeno, pokretni laboratorij za električni pogon s dizajnom inspiriranim legendarnim modelom Pony. Kako god, bitno je da je koncept izazvao nestvarno velik interes i odobravanje javnosti. 

Hyundai je u sklopu prezentacije na Danu ulagača objavio da će ovaj koncept dobiti proizvodnu izvedbu i da planira lansirati 21 električni model do 2030. godine. 

Među njima se nalazi sportski model visokih performansi, koji se tiče upravo proizvodne izvedbe N Vision 74. Zasad nema govora o pogonu, pa ostaje nepoznato hoće li zadržati vodikov pogon s gorivim ćelijama snažan gotovo 700 KS ili će ipak prijeći na klasičan električni pogon s bar dva elektromotora. 

U prosincu smo čuli glasine da će Hyundai N Vision 74 proizvesti u iznimno ograničenom broju, sa samo 100 planiranih primjeraka (70 za cestovnu uporabu i još 30 za utrke). Drugi je izvor spominjao 200 primjeraka i cijenu od oko 300.000 USD. Ako su proizvodni planovi doista tako mali, Hyundai bi mogao zadržati vodikov pogon.

Korean Car Blog sugerira da će proizvodnja započeti 2026. godine, a da su istraživanje i razvoj automobila već u tijeku u razvojnom centru tvrtke Namyang. U svakom slučaju, bit će to najatraktivniji Hyundaijev model.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.