Izgleda poznato? Ovo je novi Mitsubishi Colt

Foto: Mitsubishi

ZABORAVITE na sve dosad viđeno jer Mitsubishi sada igra na sigurno. 

Svi se još dobro sjećamo prvih generacija nepoderivog Colta, a potom i vrlo praktične verzije nastale u suradnji sa Smartom. Novi Colt je sada tu, ali bez one doze posebnosti koja je karakterizirale prethodnike. 

Naime, kao i u slučaju najmanjeg SUV-ja, u Mitsubishiju su zadržali ime, ali sve ostalo stiglo je iz Renaulta. Tada je ASX preuzeo u potpunosti Captura. U slučaju Colta to je Renault Clio koji je preuzeo redizajniranu verziju i dodatno je začinio tek novom prednjom maskom s Mitsubishijevim znakom. 

Novi Colt će se s izvornikom proizvoditi u turskim pogonima u Bursi. Pogled u kabinu otkriva kako razlika gotovo i nema - Colt je dobio tek novu značku na volanu, a nestala je francuska zastava s mjesta suvozača.

Ni ponuda motora ne donosi iznenađenja. Kreće s 1.0 atmosferskim trocilindrašem koji daje 66 KS i 95 Nm, a osigurava ubrzanje do 100 km/h za 17.2 sekundi uz 160 km/h maksimalca. Dalje slijedi izvedba oplemenjena turbinom s 90 KS i 160 Nm te osjetno boljim performansama (0-100 km/h za 12.2 s, 180 km/h) Konačno, tu je i hibridna verzija sa 143 KS i 205 Nm. 

I dok bi ovakvu praksu prije mnogi snažno kritizirali, danas, kad se broj dostupnih gradskih kompakta drastično smanjuje, čak i ona zvuči obećavajuće, barem za onaj široki dio populacije kojoj su cijena i troškovi vlasništva bitni. 

Proizvodnja kreće u rujnu, a prvi primjerci na tržište će stići tijekom jeseni. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.