FOTO Skulpture na kotačima: Aston Martin i Zagato najavili još dva remek-djela

 Foto: Aston Martin

IAKO postoje brži i jači sportski automobili, ovi nastali u suradnji Aston Martina i Zagata nesumnjivo su najljepši. 
 
Nakon što su svijet zadivili Coupeom i Volanteom, Aston Martin i Zagato najavljuju dva nova modela, otprije poznati Speedster i potpuno iznenađujući Shooting Brake. Odmah recimo da će dva noviteta biti još ekskluzivnija, posebno Speedster s najavljenom nakladom od 28 primjeraka. Ostatak ekipe proizvest će se u nakladi po 99 primjeraka. 
 
Nesumnjivo najradikalniji i ujedno najagresivniji je upravo Speedster. Svojevrsna HC verzija Volantea donosi modernu interpretaciju tzv. double-bubble krova, ali i niz unikatnih dizajnerskih rješenja. Prve isporuke očekuju se početkom iduće godine, a cjelokupna naklada je unaprijed rasprodana. 
 
 
Iza podugačkog imena Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake dolazi automobil koji vraća staru slavu ovog koncepta s Otoka. Potpuno nova linija krova ponavlja double-bubble princip, a obilje transparentnih površina omogućuje prodor svjetlosti u kabinu. Iza stražnjih vrata, budućeg vlasnika očekivat će set putnih torbi i kofera koji u potpunosti ispunjavaju prtljažni prostor. I ovaj model će krenuti u proizvodnju tijekom iduće godine. 
 
A ako ste se pitali koji je smisao Zagato obitelji temeljene na Vanquishu S, najbolji odgovor dalo je tržište. "Mnogi od naših klijenata traže različite stvari. Neki traže čistoću Coupea, a neki vole ideju nečeg ekstremnijeg, poput Speedstera. I da, neki su kupili po jedan od svakog modela", rekao je Marek Reichman iz Aston Martina. 
 
Nema sumnje kako su kod ovih Astona performanse i sama mehanika u drugom planu. No red je spomenuti kako sve primjerke pokreće 6.0 V12 s 589 KS i osam-stupanjskom automatikom. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.