FOTO Alpina se inati i ima novu zvijer: Dizelski monstrum ima četiri turba i nezaustavljiv je

 Foto: Alpina

IME mu je (opet) XD3, a javnost će ga moći upoznati početkom sljedećeg mjeseca u Ženevi. 
 
Alpina ima novu paklenu mašinu, ovog puta beskompromisnu u svakom detalju. Iza dobro poznate oznake XD3 krije se BMW X3 pokretan 3.0 šest-cilindrašem. Potporu mu daju četiri turba, a epilog je 388 KS i 770 Nm, osjetno više od istoimenog prethodnika. Osam-stupanjska automatika usuglašena je s revidiranim xDrive pogonom, koji golem moment uspješno prenosi na podlogu. 
 
A to nije nimalo lako ako se želi zadržati gume i biti brz. Alpina jamči 4,6 sekundi za sprint do 100 km/h i maksimalac od 266 km/h. Pritom govorimo o nezgrapnom crossoveru mase veće od dvije tone. Dovoljno da se zapitamo treba li ikome M izvedba modela koju mnogi iščekuju. 
 
 
X3 u režiji Alpine dobiva i sportsko podvozje s prilagodljivim ovjesom, a uz aktivan stražnji diferencijal dobiva se SUV kojem malo koji rival može parirati u voznim osobinama. Standardna isporuka uključuje i 20-inčne naplatke, a na popisu opcija je dva broja veća obuća. 
 
Alpina otvara listu narudžbi za XD3 u drugom kvartalu ove godine, a prve isporuke očekuju se tek početkom 2019. godine. Cijena nije manja od 70.000 eura za osnovni model. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.